Monthly Archives: February 2011

KETENTERAAN : MENGHADAPI ANCAMAN SINGAPURA

Salam kawan-kawan. Kita jumpa lagi di post terbaru. Ok, ada satu artikel ni yang menarik hati aku. Aku rasa rakyat Malaysia patut baca ni. Mungkin boleh sedarkan kita. Artikel ni tahun 2000 dahulu. Maksudnya 11 tahun yang lalu. Masa tu … Continue reading

Posted in angkatan tentera malaysia, inspirasi, military | 6 Comments

Yahh… “ADA BERANI” macam dia?

Aku tahu rata-rata yang baca atau terbaca blog ni mesti benci KJ kan? Hahahaha. Tak pe la, itu pendapat masing-masing.  Walau macam-macam kontroversi yang dia hadapi, tapi bagi aku dia sorang yang berani, hebat dan berkarisma. Memang manusia tak lari … Continue reading

Posted in inspirasi, military | 6 Comments

Dah lama tak macam dulu…..

Hmmmm…. Melankolik sikit laaa post yang ni. AMARAN AWAL.Kalau sape rasa bosan, boley laa klik ‘x’ kat hujung atas kanan tu. Kadang-kadang aku terpikir kenapa kejap je boleh happy-happy dengan kawan-kawan Wangsa Murni ni. Bukan tak happy skang, happy jugak. … Continue reading

Posted in home sweet home, wangsa murni | Leave a comment

Dah lama nak cerita ni….. (Part 1)

PART 1 – JALAN WANGSA MURNI, TAMAN WANGSA MELAWATI….. Hmm.. Menarik kan title post kali ni? Bunyi macam gosip kan? Hahhahaha~~~ Sebenarnya bukan gosip laa weii…. Memang aku nak cerita pun. Post kali ni aku nak dedicate untuk budak-budak Wangsa … Continue reading

Posted in home sweet home | Leave a comment

Haihh… Babiiii….

Hahaha… Tajuk di atas tu bukan nak mencarut ke ape. Babi kan sejenis binatang. Nak panggil dia apa? Mesti laa panggil dia babi kan.. hehehe. ;p Hari Selasa semalam cuti umum sempena Maulidur Rasul, jadi yueyue ajak sesangat aku pegi … Continue reading

Posted in jalan-jalan, makan-makan | 6 Comments

Salam Maulidur Rasul untuk kawan-kawan~~ =)

As-salam kawan-kawan… =) Hari ni selasa bersamaan dengan 12 Rabiulawal 1432 Hijrah. Hari keputeraan junjungan besar pemimpin yang paling unggul, Nabi Muhammad S.A.W. Jadi, hari ni adalah hari cuti umum untuk sebahagian besar negeri-negeri di Malaysia. Jadi, UniKL-BMI pun cuti … Continue reading

Posted in study | Leave a comment

A-ha! Keluar paling awal!

Dah boleh agak tadi apa yang akan keluar untuk kuiz Innovation Management tadi. Yang bestnya keempat-empat budak Wangsa Murni keluar dulu beb! Bangga betol! Hahahhaha!!! =DD Terima kasih kat BAD la sebab provide past year quiz paper S1’2010. Boleh kata … Continue reading

Posted in examination | 2 Comments

HARI TERBUKA TUDM Kuantan

PILOT & GROUND CREW 17/19 SQN., PANGKALAN UDARA TUDM KUANTAN Yeah! Sambil study tadi teringat pasal HARI TERBUKA TUDM KUANTAN yang bakal diadakan genap sebulan dari sekarang. Butir-butir tentang hari terbuka tu macam di bawah ni: TEMPAT:     Pangkalan Udara TUDM … Continue reading

Posted in event, military, tudm | Tagged , | 2 Comments

Woahh!! Goodluck kawan-kawan!!!

Yeahh! Bangun pagi terus blogging! Hehehe….. Bukan ape, sebab sebelum tidur semalam aku download dokumentari dari NatGeo, jadi aku tak shut down la laptop biar terbuka camtu je. Sekarang mood dokumentari laa… Haahaha.. Hari ni Sabtu. Pukul 3 petang ada … Continue reading

Posted in examination | Tagged | 2 Comments

Hey! Welcome Dude!

Yahh!!! Welcome back to the blog world dude!!! Hahahahahaha!!!! =D Tanggal 12 – 2 – 2011 kurang lebey 5:15 AM aku launching blog nih!!! Dah lama aku tinggal arena blogging. Tetibe macam nak blogging balik. Maybe masa tu tak tahu … Continue reading

Posted in welcome | Tagged | 9 Comments