Haihh… Babiiii….

Hahaha… Tajuk di atas tu bukan nak mencarut ke ape. Babi kan sejenis binatang. Nak panggil dia apa? Mesti laa panggil dia babi kan.. hehehe. ;p

Hari Selasa semalam cuti umum sempena Maulidur Rasul, jadi yueyue ajak sesangat aku pegi OU, makan-makan di Seoul Garden. Aku xde hal, ok je. Sampai di OU pukul 1pm, cari parking dekat setengah jam, last-last bantaiii je park kete tak proper. Dah macam orang gila cari parking je..

Kejap… Macam dah lari tajuk pulak dah.. hahaha.. Alahh… Layan jerr laa cite ni dulu.. ;p

Masuk je Seoul Garden ramai gilaa orang. Maklum laa arini cuti umum. Jadi kena waiting list dulu. Waiting list pulak dekat sejam lagi. Perut masing-masing dah lerr kosong tak makan apa-apa lagi. Lepas sejam baru dapat tempat. Apa lagi makan sampai tak ingat laaa.. Bak kata yueyue makan sampai meninggal. Tak leh blahh ayat. Ngahaha~~~

Duduk makan di Seoul Garden OU ni je dekat 2 jam setengah. Lepas makan je memang macam dah nak pengsan lerr rasa. Lepas tu menuju ke Pets Wonderland OU nak beli rumah baru untuk hamster yueyue, bebe + aku nak beli sekor lagi hamster betina buat teman bebe yang kesunyian tu. Jalan-jalan masuk dalam petshop tu, aku tak bleh nak concentrate sangat nak cari barang-barang hamster tu. Perut full gila kot + aku nak masuk dalam keta cepat-cepat tak dapat nak berjalan dah sebab perut full sangat!!! Ngahahahah!!!! Memang petshop tu banyak choice, tapi aku prefer nak ke petshop dekat Wangsa Walk je sebab dah biasa beli barang-barang hamster di situ. Pergi beli dekat Wangsa Walk, sekali harga rumah tu sama laaa dengan petshop kat OU. Kalau aku taw, beli di OU lagi best.

Xpe la. Tinggal bab hamster tu. Jadi, aku ngan yueyue blahh dari OU nak pegi Wangsa Walk pulak. Tengok jam baru pukul 5:30 pm. Awal lagi kalau nak ke Wangsa Walk. Aku ajak yueyue ke Lookout Point Ampang tengok sunset jap dulu baru ke Wangsa Walk lepas tu. Pertengahan jalan dekat Kepong tetibe ujan lebat yang amat. Pikir balik camne nak ke Lookout Point tu, kat Kepong pon da ujan. Sampai di Batu Caves, sekali ujan da brenti. Langit cerah je sampai ke Wangsa Maju. Ada chance laa nak ke Lookout Point tu. Jalan nak ke Lookout Point tu pon aku ingat tak ingat je. Last time pegi pon masa pegi mandi air panas ngan bebudak kelas, tu pon da malam time tu. Ingat tak ingat je jalan.

Aku pon masuk ke simpang bertentangan Hospital Ampang Puteri. Macam konfiden je drive jalan ingat betul laa tu. Seingat aku kalau nak ke Lookout Point Ampang tu mesti lalu depan Ampang Point, cari punya cari Ampang Point tak jumpa. Memang konfem dah sesat. Tak pe laa, aku drive je tengah pikir nak pusing balik ke tak. Ntah kenapa aku macam nak drive terus je sampai ke hujung. Plan nak ke Lookout Point dah cancel. Aku ngan yueyue jalan-jalan makan angin kat taman-taman perumahan situ.

Bukan jalan-jalan je. Tetiba tertarik pulak dengan kawasan perumahan kat situ. Terletak atas bukit, keliling dia hutan je. Ada golf course kat situ. Rasa-rasanya dalam Kelab Darul Ehsan kot. Apartmen-apartmen kat atas bukit tu memang style walaupon macam dah lama. Mungkin sebab kawasan dia tenang, atas bukit & tepi hutan. Memang best laa..  Nama kawasan tu kalau tak salah Taman Tun Abdul Razak (Taman TAR) Ampang. Saja-saja drive nak tengok kawasan kat situ, kiri kanan aku tengok ada orang joging, naik basikal, pendek kata orang buat aktiviti riadah la. Pelik jugak aku orang beriadah atas bukit. Tapi tak pe la, may be memang port baik untuk beriadah kot aku pikir. Sampai kat satu kawasan atas bukit tu, aku tengok ramai gila orang berenti lepak kat situ. Orang berenti sebab ada tarikan beruk kat situ. Beruk-beruk kat situ pulak besar-besar & aku rasa berpuluh-puluh ekor jugak la.

Aku park keta belakang sikit dari tempat ramai orang lepak tu. Saja je aku ajak yueyue jalan-jalan kat situ sebab aku tengok ramai je orang kat situ. Sekali aku tertarik nape laa ramai orang kerumun kat sebelah jalan sana. Rupa-rupanya….

….. Diorang tengah bagi makan babi…. =)

Memang menarik laa tempat ni. Dah macam safari pulak aku rasa. Tetiba terpikir takde ke si kancil, kijang, harimau kumbang ke atau apa-apa je binatang dari hutan tu turun nak makan.

Tengok hutan dia pon memang tebal beb! Sesuai laa banyak babi hutan kat tempat tu. Dah tu jinak bukan main lagi. Aku tengok ada committee yang jaga kawasan tempat bagi makan babi hutan & beruk kat situ. Dah tu diorang siap boley buat platform bersimen lagi untuk bagi makan babi hutan kat situ. Lagi pon beruk-beruk di situ jinak-jinak jugak. Tak de kacau orang sangat.

Aku kira ada 3 kumpulan babi hutan ni. Masing-masing memang ikut cakap ketua kumpulan diorang. Sekali ketua kumpulan panggil balik, diorang pun blahh.. Pastu datang kumpulan lain pulak makan. Memang teratur & berdisiplin betul. Beruk-beruk kat sini pulak memang banyak. Ada berpuluh-puluh ekor jugak. Memang kawasan hutan sini tempat haiwan liar. Best jugak kalau sesekali datang bersantai ke sini. Ini 1st time aku jumpa tempat di KL ala-ala safari ni. Hehehe…

Haa.. Aku ada amek video jugak. Tengok lerrr….

So, chaww dulu la! Jumpe next post! =)

Advertisements
This entry was posted in jalan-jalan, makan-makan. Bookmark the permalink.

6 Responses to Haihh… Babiiii….

  1. mcnods says:

    wohoa… itu kat umah bos kaknod… 😀 syiok nye dating… best best…

  2. Radin Fadli says:

    Hahaha, tersesat sampai dekat rumah aku tu..rumah orang-orang kaya banyak dekat situ …besar giler..
    ko silap maz, die depan lagi nak gi lookout point tu..lenkali ajak aku,leh jadi GPS bergerak..

  3. yueyue says:

    jom pegi umah pakcik lak…ade berani?hehe.. :p
    dekat umah dia lg bnyk animal! 🙂 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s