Category Archives: event

Kuantan AFB – Open Day

Wuuhuuuu.. Lama betol aku tak update post baru di blog ni. Since aku sibuk dengan keje2 FYP & assignment yang menimbun tambah lagi dengan quizzes & phase test, malas sket nak update blog nihhh.. Cerita masa di Hari Terbuka Tentera … Continue reading

Posted in Aero-3 Aerobatics, angkatan tentera malaysia, BAe Hawk Aerobatics, event, F/A-18D Hornet aerobatics, F5E Supersonic, MB-339CM, military, Pangkalan Udara TUDM Kuantan, smokey bandits, tudm | 3 Comments

Pameran Tentera Darat: Post ringkas

Hahahhaa… Terbakar tak tengok gambar ni? Ni adalah askar masa depan Tentera Darat Malaysia. Masih dalam peringkat percubaan. Sekarang, anggota infantri Tentera Darat akan setanding Singapura dan Thailand tak lama lagi. Tapi masih jauh untuk “melahirkan” askar masa depan Tentera … Continue reading

Posted in angkatan tentera malaysia, event, tentera darat malaysia | Leave a comment

SELAMAT ULANGTAHUN KE-78 TENTERA DARAT MALAYSIA

Crest Tentera Darat Malaysia   Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan. Jumpa lagi kita di post terbaru ni.  Post kali ni panjang. Jadi, amek laa masa baca yerr… Sepanjang minggu lepas takde ape-ape cite nak di-post pon sebab sibuk dengan phase … Continue reading

Posted in angkatan tentera malaysia, event, military, tentera darat malaysia | 7 Comments

HARI TERBUKA TUDM Kuantan

PILOT & GROUND CREW 17/19 SQN., PANGKALAN UDARA TUDM KUANTAN Yeah! Sambil study tadi teringat pasal HARI TERBUKA TUDM KUANTAN yang bakal diadakan genap sebulan dari sekarang. Butir-butir tentang hari terbuka tu macam di bawah ni: TEMPAT:     Pangkalan Udara TUDM … Continue reading

Posted in event, military, tudm | Tagged , | 2 Comments