Category Archives: military

Video feed PASKAL TLDM take down lanun Somalia

Video feed ni baru td malam ditunjukkan secara eksklusif oleh Berita Utama TV3. So, maybe ada yang terlepas tengok di fb, aku post kat sini je… Enjoy!!! p.s. : Tahniah PASKAL! Mengharumkan nama Malaysia.   Advertisements

Posted in angkatan tentera malaysia, military, PASKAL, TLDM | Leave a comment

Kuantan AFB – Open Day

Wuuhuuuu.. Lama betol aku tak update post baru di blog ni. Since aku sibuk dengan keje2 FYP & assignment yang menimbun tambah lagi dengan quizzes & phase test, malas sket nak update blog nihhh.. Cerita masa di Hari Terbuka Tentera … Continue reading

Posted in Aero-3 Aerobatics, angkatan tentera malaysia, BAe Hawk Aerobatics, event, F/A-18D Hornet aerobatics, F5E Supersonic, MB-339CM, military, Pangkalan Udara TUDM Kuantan, smokey bandits, tudm | 3 Comments

SELAMAT ULANGTAHUN KE-78 TENTERA DARAT MALAYSIA

Crest Tentera Darat Malaysia   Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan. Jumpa lagi kita di post terbaru ni.  Post kali ni panjang. Jadi, amek laa masa baca yerr… Sepanjang minggu lepas takde ape-ape cite nak di-post pon sebab sibuk dengan phase … Continue reading

Posted in angkatan tentera malaysia, event, military, tentera darat malaysia | 7 Comments

KETENTERAAN : MENGHADAPI ANCAMAN SINGAPURA

Salam kawan-kawan. Kita jumpa lagi di post terbaru. Ok, ada satu artikel ni yang menarik hati aku. Aku rasa rakyat Malaysia patut baca ni. Mungkin boleh sedarkan kita. Artikel ni tahun 2000 dahulu. Maksudnya 11 tahun yang lalu. Masa tu … Continue reading

Posted in angkatan tentera malaysia, inspirasi, military | 6 Comments

Yahh… “ADA BERANI” macam dia?

Aku tahu rata-rata yang baca atau terbaca blog ni mesti benci KJ kan? Hahahaha. Tak pe la, itu pendapat masing-masing.  Walau macam-macam kontroversi yang dia hadapi, tapi bagi aku dia sorang yang berani, hebat dan berkarisma. Memang manusia tak lari … Continue reading

Posted in inspirasi, military | 6 Comments

HARI TERBUKA TUDM Kuantan

PILOT & GROUND CREW 17/19 SQN., PANGKALAN UDARA TUDM KUANTAN Yeah! Sambil study tadi teringat pasal HARI TERBUKA TUDM KUANTAN yang bakal diadakan genap sebulan dari sekarang. Butir-butir tentang hari terbuka tu macam di bawah ni: TEMPAT:     Pangkalan Udara TUDM … Continue reading

Posted in event, military, tudm | Tagged , | 2 Comments